vászonképstúdió
1074 Budapest, Dohány u. 86.
Telefon: +36 30/434-6353
e-mail: info@vaszonkepstudio.eu

Ötlettár

Sokszor ütközünk abba a problémába, hogy szeretnének meglepetésképet rendelni.

Ilyenkor általában facebookról vagy más social médiáról letöltött képeket kapunk, amivel az a probléma, hogy egy átlagos képeslap méretének felelnek meg és vászonképként sem tudunk nagyobbat nyomtatni belőle úgy hogy szép is legyen. Erre megoldás lehet a montázskészítés.Több féle elrendezésben is eltudjuk készíteni, mindenki igényei szerint. Lehet szabályos elrendezésű vagy esetleges (mintha csak rádobáltuk volna a képeket) A legnépszerűbb talán az kollázs vászonkép, amikor kiválasztanak egy fő képet és az köré rendezzük el a többit. Természetesen lehet kérni rá feliratokat évszámokat, így remek ajándék lehet. A szerkesztési árakat itt tudod megnézni:MONTÁZS SZERKESZTÉSI ÁRAK

Megoldási javaslatok:

Fotómontázs:Szerezz még a meglévő képedhez további képeket és készítünk belőle fotómontázst. A montázsokhoz már elégendőek a kisebb méretű képek. Ráadásul a több kép több élethelyzetet több érzelmet tud kiváltani az ajándékozottból.

Hogyan készül el a montázs vászonkép röviden:

Elküldöd nekünk a képeket e-mail csatományként az info@vaszonkepstudio.eu címre

Leírod, hogy mekkora méretben és milyen elrendezésben szertnéd a montázs vászonképet

Elkészítjük neked a tervet, amit módosíthatsz

Jóváhagyásod után legyártjuk.

Festőprogramok:

A kisméretű képek egyik nagy problémája, hogy nagyításkor pixelesednek. Ennek az orvoslására egy jó eljárás ha a képet egy festőprogrammal festménnyé alakítjuk. Teljesen más hangulatot tudunk így elérni.

Effektek:

Ha unalmasnak találod a hagyományos fotóidat, akkor számtalan stílusú és hatású fotóeffektekkel tudod izgalmasabbá tenni őket. Ma már a mobil eszközök is kínálnak ilyen megoldásokat, de sajnos a kimentett képek mérete általában túl kicsi a vászonkép nyomtatásához, ezért csak iránymutatásként használhatóak a képszerkesztéshez.

Fekete-fehér vászonkép:Mostanában egyre népszerűbb a fekete-fehér vászonkép. Elegáns és kicsit művészibb hangulatot kölcsönöz a képnek. A színes kép átalakítása csak néhány kattintás és már kész is. Az eredményt összelehet hasonlítani az eredeti színes fotóval. Az ízlésnek vagy a lakás hangulatának megfelelőt könnyebb így kiválasztani.

Szépia effektus vászonképre:Szinte már mindenki találkozott ezzel a népszerű kicsit régies hatású effektussal. Különös hangulatot áraszt az ilyen kép. Kicsit merengő, mintha visszaléptünk volna az időben.

Régi képekből vászonkép:Dekorációként is működik, ha a régi fotókból készítünk vászonképet, de a fő értéke talán a személyes kötődés a régi emlékekhez. Például ha egy A6-os fotót beszkenneljük, 600 dpi-vel akkor tudunk belőle készíteni egy 60x40 cm-es képet. Amennyiben van lehetőséged és otthon van rá időd és eszközöd akkor a szkennelés előtt érdemes a képeket a szennyeződésektől megtisztítani és a szkenner üveglapját áttörölni, hogy pormentes legyen. A szkennert képek még ezek után is szokták viselni az eltelt „idő nyomát” (sérülések, hajtások). Amennyiben nincs szkennered, akkor be is lehet fotózni a régi képeket, de ügyelj a fényviszonyokra, mert az ronthatja a digitális kép minőségét. A képeket be is hozhatod hozzánk személyesen a Dohány utca 86-ban lévő üzletünkben. Érdemes a képeket digitálisan kitisztítani, feljavítani és csak azután legyártani. Mi szívesen elvégezzük ezt a folyamatot. A végeredmény nagyon ütős szokott lenni.

Térkép vászonkép:Szeretsz utazni? Világot járni? Praktikus és impozáns dekoráció a nappaliba egy térkép. Bejelölheted rajta merre jártál már vagy éppen hová szeretnél még eljutni. A vászon alá egy 5mm vastag habkarton réteget teszünk, így használható hozzá a kitűző. Készítünk egyedi térképeket vagy választhatsz a webáruházunkban található számos design térképek közül.

Saját alkotásokat vászonképre:Szeretsz rajzolni, festeni, alkotni valami egyedit, ami csak neked van? Fotózd be az alkotásodat és készítünk belőle egy tartós vászonképet. Így az eredeti is megmarad és Te megtudsz vele ajándékozni másokat.

Ötletes családi vászonkép:Egy kedves nagypapa keresett meg minket, hogy szeretne egy olyan vászonképet, ahol egy képen rajta van Ő a fia és a három fiúunokája. Az érdekessége még ennek a képnek, hogy mindenki 4-5 éves korában lett lefotózva és négyen ugyanabban a kis huszárruhában.

Több részes vászonkép:Ez a kategória egy nagyon impozáns és kedvelt megoldás az rendelőink között. Minden képet a kép adottságaihoz igazítva bontunk szét, hogy az legízlésesebb és mutatósabb legyen. A végső kialakításig akár többször is egyeztetünk ügyfeleinkkel.

Egyéb szabályos szögletű képek:

A négyszögletű képeken kívül készítünk szabályos 3, 5, 6 szögletű képeket is. Ilyen vászonképekből dekorált otthonokban igen csak elszaladhat a fantázia.Egy kis kreatív érdekesség. Ha szeretnéd valami új formavilággal feldobni a lakásodat vállaszd a szabályos sokszög képek valamelyikét. Magában is formabontó az ilyen kép, de ha még többet teszel egymás mellé és több részből alkotod meg a nagy képet az összhatás lenyűgöző lesz. A kalkulátorban elég kiválasztani a sokszög típust és megadni az oldalméretet, és azonnal látod a vászonkép árát. Bátran hívj vagy írj segítünk az elképzelésed megvalósításában. A tervezés során mindig egyeztetünk veled és küldünk nézőképet gyártás előtt.

Profi képeket szeretnél INGYEN?

Íme, pár oldal ahonnan rengeteg kiváló minőségű képet tudsz letölteni ingyen. Különböző témakörökben találhatsz kedvedre valót. Ezeken az oldalakon profi fotósok képeit találhatod meg. A nagyfelbontású, jó minőségű képekből nekünk is könnyebb tiszta, éles, színes vászonképeket készíteni. Vászonkép gyártásához kiválóan megfelelnek ezek a képek. Az itt felsorolt oldalakon található alkotások kereskedelmi és magáncélra is szabadon használhatóak. Töltsd le őket vagy a linket, ahol találtad másold be és küld el nekünk e-mailban az info@vaszonkepstudio.eu címre.

További több ezer kreatív, ötletes termékeket (VÁSZONKÉP, FESTÉS A SZÁMOK ALAPJÁN, FOTÓTAPÉTA, PARAVÁN,) találsz webáruházunkban, a vaszonkepstudio.hu alatt. Érdemes szétnézni!


Adatvédelmi tájékoztató