Fotótapéta Használati útmutató:

A falat tapétázásra elő kell készíteni. Fontos, hogy legyen sima, tiszta és zsírmentes. Ajánljuk a webáruházunkban kapható tapétaragasztót, mert az direkt ehhez a tapétatípushoz lett kifejlesztve.

Ragasztó használata: A ragasztóport (1 tasak 50g) a folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kimért mennyiségű (1l) hideg vízbe. Minimum fél percig keverjük, ha már eloszlott a ragasztó a vízben hagyjuk pihenni minimum 15 percig. Ezek után újra átkeverjük, majd  a ragasztó felhasználásra kész. Fontos, hogy a ragasztónak csomómentesnek kell lennie. Minden tapéta tekercs elején  tartalmazza használati útmutatót.

Tapéta felhelyezése: A munka megkezdése előtt, minden fotótapéta részletet fektessünk egymás mellé és vizsgáljuk meg, hogy minden rendben passzol-e egymáshoz, győződjünk meg, hogy nem hibás-e a termék. Rajzoljunk fel egy kezdeti segédvonalat függőlegesen vízmérték segítségével. Pontosan mérjük ki a kezdő magassági vízszintet. Vigyük fel a ragasztót a falra. Egyszerre csak egy tekercs szélességet kenjünk le. Fontos, hogy a fotótapétát nem kell bekenni ragasztóval. A fotótapétát egyszerűen csak a ragasztós falra felhelyezzük az előre felrajzolt illesztési vonalakhoz. A pontos illesztés után simítsuk a fotótapétát mindig fentről lefelé a falra. Az esetleges levegőbuborékot mindig középről a szélek felé haladva simítsuk ki. A második sávot az első mellé, átfedés nélkül illesszük. Így folytassuk tovább a többi sáv felrakását is. A száradás legoptimálisabb körülményei ha a helység huzatmentes és a hőmérséklet kb. 20 fok körül van. Amennyiben nem helyezett még fel fotótapétát vagy nem biztos magában, javasoljuk, hogy  kérje szakember segítségét. Itt a szemléltető ábrás használati útmutató fotótapéta felhelyezéshez: