Fotótapéta Használati útmutató:

A tapétaragasztó kimondottan a VLIES fotótapétákhoz lett kifejlesztve, ezért csak a webáruházban található fotótapéták és az XXL fotótapétákhoz használhatóak!

A használati útmutató szerint falat tapétázásra elő kell készíteni. Fontos, hogy legyen sima, tiszta és zsírmentes. Ajánljuk a webáruházunkban kapható tapétaragasztót, mert az direkt ehhez a tapétatípushoz lett kifejlesztve.

Ragasztó használata:

 A ragasztóport (1 tasak 50g) a folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kimért mennyiségű (1l) hideg vízbe. Minimum fél percig keverjük, ha már eloszlott a ragasztó a vízben hagyjuk pihenni minimum 15 percig. Ezek után újra átkeverjük, majd  a ragasztó felhasználásra kész. Fontos, hogy a ragasztónak csomómentesnek kell lennie. Minden tapéta tekercs elején  tartalmazza használati útmutatót. A glettelt, lecsiszolt, portalanított falfelületet célszerű alapozni mélyalapozóval vagy a már bekevert tapétaragasztóval vékonyan, figyelembe véve a rendelkezésre álló ragasztómennyiséget. Az alapozás után meg kell várni, hogy a mélyalapozó beszívódjon a falakban lévő hajszál repedésekbe és ott megkössön, megszilárduljon. Így biztosan nem szívódik be tapézáskor a ragasztó a falba és idő előtt nem szárad ki.

Fotótapétafelhelyezése:

1 A munka megkezdése előtt, minden fotótapéta részletet fektessünk egymás mellé és vizsgáljuk meg, hogy minden rendben passzol-e egymáshoz, győződjünk meg, hogy nem hibás-e a termék.

2 Rajzoljunk fel egy kezdeti segédvonalat függőlegesen vízmérték segítségével.

3 Pontosan mérjük ki a kezdő magassági vízszintet.

4 Vigyük fel a ragasztót a falra. Egyszerre csak egy tekercs szélességet kenjünk le. Fontos, hogy a fotótapétát nem kell bekenni ragasztóval.

5 A fotótapétát egyszerűen csak a ragasztós falra felhelyezzük az előre felrajzolt illesztési vonalakhoz. Vigyázat! A fedetlen foltoknál a tapéta levegős marad és felpujlisodhat.

6 A pontos illesztés után simítsuk a fotótapétát mindig fentről lefelé a falra. Az esetleges levegőbuborékot mindig középről a szélek felé haladva simítsuk ki.

7 A második sávot az első mellé, átfedés nélkül illesszük. Így folytassuk tovább a többi sáv felrakását is. 

Még egy kis tanács:

Ha ajtó, vagy ablak körül tapétázol, úgy vágd el a tapétát, hogy maradjon némi többlet rész a végleges beszabáshoz is. Ha a ragasztó átszivárogna a tapétán, azonnal töröljük azt le egy nedves hideg vízbe mártott kicsavart szivaccsal. A száradás legoptimálisabb körülményei ha a helység huzatmentes és a hőmérséklet kb. 20 fok körül van. Sikeres kivitelezést kívánunk!

Egyedi fotótapéta gyártására is van lehetőség!

Amennyiben nem helyezett még fel fotótapétát vagy nem biztos magában, javasoljuk, hogy  kérje szakember segítségét, a spórolás sokszor sokbakerül.

Itt a szemléltető ábrás használati útmutató fotótapéta felhelyezéshez:

Fotótapéta felhelyezési útmutató
Fotótapéta felhelyezési útmutató